فایل صوتی صلاه (لمعه)

دومین بخش از کتاب فقهی لمعه، بخش صلاه است.این باب دارای بخ های مختلفی است که در مقاله زیر توضیح داده می شود و برای آشنایی کامل با این بخش، فایل های صوتی صلاه از کتاب لمعه با شرح صوتی استاد سید حسین هاشمیان قرار داه شده است تا شما مخاطبین عزیز از آن استفاده کنید.

صلاه در لمعه

فایل صوتی باب صلاه لمعه

نام فایلدانلود فایل
فایل زیپ شده تمام صوت های باب صلاه لمعه استاد هاشمیان-بخش اولدانلود فایل
فایل زیپ شده تمام صوت های باب صلاه لمعه استاد هاشمیان-بخش دومدانلود فایل
فایل زیپ شده تمام صوت های باب صلاه لمعه استاد هاشمیان-بخش سومدانلود فایل
فایل زیپ شده تمام صوت های باب صلاه لمعه استاد هاشمیان-بخش چهارمدانلود فایل
فایل زیپ شده تمام صوت های باب صلاه لمعه استاد هاشمیان-بخش پنجمدانلود فایل
فایل زیپ شده تمام صوت های باب صلاه لمعه استاد هاشمیان-بخش ششمدانلود فایل
فایل زیپ شده تمام صوت های باب صلاه لمعه استاد هاشمیان-بخش هفتمدانلود فایل
فایل زیپ شده تمام صوت های باب صلاه لمعه استاد هاشمیان-بخش هشتمدانلود فایل
صوت های صلاه به صورت تفکیک شده درس به درسدانلود فایل

صلاه در لمعه

دومین بحث از بحث های لمعه بحث صلاه است که مصنف آن را در یازده فصل تحت عناوین مختلف بحث می کند.در چهار فصل ابتدایی کتاب درباره تعداد نمازهای واجب و مستحب و شرایط هفت گانه صلاه( مثل وقت و قبله و …) و کیفیت صلاه ( مثل و اذان و اقامه و …) و بقیه مستحبات صلاه صحبت می کند.درفصل پنجم و ششم در باره مواردی که باید در نماز ترک شوند و بقیه نمازها بحث می کند و در فصل هفتم در احکام تخلی و در فصل هشتم و نهم در باره صلاه خوف و مسافر و نهایت در فصل آخر کتاب درباره نماز مسافر بحث هایی را مطرح می کند.

سرفصل های صلاه در لمعه

  • الأول فی أعدادها
  • الفصل الثانی فی شروطها و هی سبعه
  • الفصل الثالث فی کیفیه الصلاه
  • الفصل الرابع فی باقی مستحباتها
  • الفصل الخامس فی التروک‏
  • الفصل السادس فی بقیه الصلوات‏
  • الفصل السابع فی بیان أحکام الخلل‏
  • الفصل الثامن فی القضاء
  • الفصل التاسع فی صلاه الخوف‏
  • الفصل العاشر فی صلاه المسافر
  • الفصل الحادی عشر فی الجماعه

معانی صلاه

در فارسی به واژه صلاه، نماز می گویند.اما در قرآن و عربی به آن صلاه گفته می شود.این کلمه در شرائع قبلی وجود داشت و به معنای دعا بود ولی بعدا در شریعت اسلام از معنای لغوی خود به این معنا (اعمال مخصوص) نقل پیدا کرد و در آن حقیقت شد.

صلاه در لغت

صلاه از ریشه (صلو) گرفته شده است و به معنای دعا و استغفار است و جمع این کلمه (صلوات) است که مسلمین با شنیدن آن دعای مخصوصی را که شامل درود و سلام بر پیغمبر خاتم صل الله علیه و آله و سلم است را بر زبان جاری می کنند.

صلاه در شرع

صلاه در شرع به معنی ارکان مخصوصی است که به عنوان تکلیفی الهی از سوی خداوند بر عهده ی بندگان خود قرار داده شده است.کلمه صلاه از معنای لغوی آن به معنای جدید آن در شرع نقل داده شد.بین معنای لغوی آن و معنای شرعی آن قرابت معنایی وجود ندارد.
این نقل جدید توسط شارع انجام شده است و این کار گاهی مستقیم توسط شارع وضع می شود مثلا شارع می گوید نام این فرزند را علی بگذارید و گاهی هم غیر مستقیم و به وسیله کثرت استعمال وضع می شود.یعنی بدون اینکه شارع اشاره ای به وضع جدید بکند کلمه جدید را در معنای جدید مجازا به کار می برد و کم کم در آن کلمه حقیقت می شود.در کلمه صلوه اختلاف در نحوه ی وضع آن وجو دارد که به کدام روش وضع شده است.

صلوه در قرآن و حدیث

واژه صلاه به صورت خالص و بدون مشتقات ۶۱ بار در قرآن و همراه با مشتقات ۹۸ بار در قرآن آمده است.
وقتی آیات و روایات را بررسی می کنیم به این نکته می رسیم که معنای صلاه توجه توام با ستایش است به همراه تکریم و تعظیم.از جمله آیاتی که این کلمه در آن به کار رفته اند عبارتند از : آیه ۳۱ و ۳۷ و ۴۰ سوره ابراهیم و آیه ۷۸ سوره اسراء و آیات ۴ و ۷ سوره لقمان و …..

فلسفه و فایده نماز

صلاه عبادتی است که پنج بار در شبانه روز بر مسلمانان و بر پیامبر اسلام صلوات الله علیه به عنوان اولین عبادت واجب شد و تعبیر هایی همچون ستون دین و …در مورد آن به کار می رود.نماز در همه ادیان الهی بوده و شواهدی بر این امر وجود دارد مثلا قران در آیه ۳۱ سوره مریم از زبان حضرت عیسی علیه السلام می فرماید: و اوصانی بالصلوه.
وقتی خداوند ما را به نماز امر می کند این به نفع ما بندگان است و گرنه خداوند به عبادت ما نیازی ندارد.نماز وسیله ی کمال بندگان و به تکامل رسیدن آن هاست و دستور خداوند به نماز نوعی رحمتی از جانب خداوند است که ما را به سوی کمال راهنمایی می کند. مثل پدر و مادر که ما را به درس خواندن فرمان می دهند که در واقع راهنمایی به سوی آینده ای بهتر و رسیدن به کمال در زندگی است.

آداب نماز

آداب و شرایط نماز بسیار زیاد است که به عنوان نمونه چند مورد را بیان می کنیم:
مثلا باید تغذیه و بهداشت نمازگزار رعایت شود و از مشروبات الکلی استفاده نکند و آبی که با آن وضو می گیرد و هم چنین مکان نماز و لباسش باید پاک باشد و غصبی نباشد که نشان دهنده ی رعایت حقوق دیگران است و یا ورزش کردن و نظم و ترتیب و …

آثار فردی و اجتماعی نماز

نماز در زندگی فردی و اجتماعی ما آثار بسیار زیادی دارد که به صورت خلاصه بعضی از موارد آن را بیان می کنیم:
مهمترین اثر و فلسفه نماز یاد خداست که با نماز خواندن درهمه حال به یاد خدا هستیم و همیشه در کارهای خود از او استعانت و راهنمایی می خواهیم.آثار دیگر به صورت خلاصه عبارتند از :
وسیله ای برای از بین بردن گناهان و باعث بخشش و مغفرت الهی، جلوگیری از ارتکاب گناهان در آینده، زداینده پرده های سستی و غفلت از چشمان ما، از بین بردن غرور و خود بینی انسان ها، وسیله ای برای پروراندن فضیلت های اخلاقی و رسیدن به تکامل معنوی، ارزش بخشیدن به سایر اعمال که اگر نماز ما مقبول واقع شود بقیه اعمال ما هم مقبول واقع می شود، از بین برنده ی گناهان، باعث نزول رحمت الهی و ….

آثار ترک صلاه

ترک نماز یعنی سرپیچی از دستور الهی، آن هم مهمترین دستور الهی که باعث ناشکری و بی توجهی به ستون دین است.هدف انسان از خلقت رسیدن به نهایت کمال است که از آن به خلیفه اللهی تعبیر شده است و بی نمازی ما را از این هدف بسیار والا دور می کند و فلسفه آفرینش ما زیر سوال می رود.
ترک نماز هم در دنیا و هم در آخرت آثار شومی دارد که در باره آثار شوم دنیایی همین بس که حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها از رسول الله صلوات علیه در باره آثار ترک گناه می پرسد حضرت جواب می دهد که خداوند بنده ای را که نماز را سبک بشمارد در دنیا به ۱۵ گرفتاری و مصیبت دچار می کند که ۶ گرفتاری آن در دنیا و ۳ گرفتاری آن هنگام مرگ و ۳ گرفتاری آن در قبر و و ۳ گرفتاری آن در قیامت خواهد بود.

آثار ترک نماز در دنیا

مصیبت های ترک کننده ی نماز در دنیا عبارتند از رفتن برکت از عمر و روزی، محو شدن نشانه صالحان از چهره ی او، بدون اجر و بدون پاداش بودن کاری که انجام می دهد، عدم استجابت دعا، بهره نداشتن از دعای بندگان شایسته خدا.

آثار ترک نماز هنگام مرگ و در قبر

  مصیبت های ترک نماز در هنگام مرگ عبارتند از: خوار و زبون جان دادن، گرسنه و تشنه جان دادن و سه مصیبت قبر او عبارتند از: گماردن فرشته ای از طرف خداوند بر او تا او را در قبر نگران و پریشان کند، تنگ کردن گور بر او، تاریک شدن قبر او.

آثار ترک نماز در آخرت

مصیبت های ترک نماز در آخرت عبارتند از: گماردن فرشته ای از جانب خداوند تا جلوی چشمان مردم او را بر زمین بکشاند، سخت حساب کشیدن از او، برگرداندن نظر رحمت از او و پاکیزه نکردن او از بدیها و داشتن عذابی دردناک

نتیجه گیری

با توجه به مطالب گفته شده در باره صلاه فرد نماز خوان از آثار بسیار زیاد معنوی و مادی آن در دنیا و آخرت برخوردار می شود و در مقابل فرد تارک الصلاه علاوه بر اینکه از بسیاری از این آثار بی بهره می شود بلکه عذاب های دردناکی در دنیا و قبر و آخرت بر او وارد می شود.
پس باید بر نمازهایمان مراقبت کنیم و سعی کنیم تا نماز را در بهترین وقت ممکن یعنی اول وقت ادا کنیم تا مشمول آثار نماز اول وقت که برتری آن بر نماز در خارج از اول وقت مثل برتری دنیا بر آخرت است شویم.

1 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.