چرا باید در انتخابات شرکت کنیم؟ + صوت

انتخابات و انتخاب کردن قابلیت برای موجودی است که از قوه شعور برخوردار است و در تعیین سرنوشت خود دخیل است.

بر خلاف بقیه موجودات که از چنین قابلیتی برخوردار نیستند انسان اینگونه آفریده شده است تا آزادانه و با انتخاب خویش سرنوشتش را تعیین یا آن را تغییر دهد.

اما انتخاب درست و برگزاری انتخاباتی صحیح باید بسیار مورد توجه قرار گیرد تا درستی آن، سرنوشتی درست و روشن را برای یک قوم و ملتی تضمین کند.

با مطالعه این مقاله و گوش دادن به صوت موجود امید است انتخابی درست را در راستای سرنوشتی بهتر داشته باشیم.

سوالات رایج

سوال: بنده خیلی درباره انتخابات نگرانم. میترسم مجددا مردم فریب بخورند و غرب زده ها رای بیاورند. چه کار کنم که آرامش داشته باشم؟

سوال: بنده در دوره قبل در انتخابات شرکت کردم، به این علت که، شرکت در انتخابات باعث قدرت بیشتر نظام می شود و نظام قویتر، می تواند مشکلات را بهتر رفع کند. ولی در واقعیت نتیجه عکس گرفتیم. امروز با وجود حضور پرشور مردم در انتخابات، مشکلاتمان بسیار بیشتر شده است.

انتخابات از نگاه قرآن

(إِنَّ اللَّهَ لَا یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ  ) آیه ۱۱ سوره رعد می تواند بارزترین و واضح ترین آیه برای شرکت در انتخابات باشد.

با توجه با اجتماعی بودن انسان، افراد همیشه علاقه دارند در تعیین سرنوشت آینده خود دخیل باشند تا اینکه عده ای مستبد به جای آنها سرنوشت آنها را تعیین کنند.

همچنین اعتقاد به اینکه هر کسی مسئول کارهایی که کرده است می باشد و باید در آخرت پاسخگوی اعمال خود باشد ما را مجاب می کند تا سعی کنیم انتخابی درست داشته باشیم.

( وَتَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ وَالتَّقْوَى وَلَا تَعَاوَنُوا عَلَى الْإِثْمِ وَالْعُدْوَانِ ) در آیاتی از قرآن اشاره به مسئولیت های اجتماعی شده است و انسان ها را دعوت به همکاری در نیکی ها و عدم همکاری در گناه و همیاری در کمک به دشمنان کرده است.

قرآن در آیه ۲ سوره مائده می فرماید ( و باید با یکدیگر در نیکوکاری و تقوا کمک کنید نه بر گناه و ستمکاری )

انتخابات نمونه بارز همکاری در نیکوکاری و تقوی است. چون کشوری که در برابر تجاوزات سالهای مختلف دشمن هزاران شهید را تقدیم کرده است، افراد آن کشور باید با همکاری در انتخاب درست و شرکت در انتخابات نمایندگانی را انتخاب کنند که حامی خون شهیدان و مدافع حقوق کشور و مردم باشند.

در غیر اینصورت و عدم شرکت در این نوع از همکاری زمینه تسلط دشمنان و خیانت به مردم و نظام دینی حاکم فراهم می شود و مصداق قسمت دوم آیه فوق یعنی همکاری در یاری رساندن به دشمنان شکل می گیرد.

اما همکاری در یاری کردن دشمنان اسلام طبق صریح آیه ۱۴۱ سوره نساء که می فرماید (وَ لَن یَجْعَلَ اللهُ لِلْکافِرینَ عَلَی الْمُؤْمِنینَ سَبیلا  ) نباید محقق شود چون خداوند هرکز کافران را بر مسلمین تسلطی نداده است.

انتخابات

ویژگی های نامزدها از نگاه قرآن

این کتاب پر از برنامه برای عرصه های مختلف زندگی ماست. قرآن ویژگی هایی برای افراد دارای مسئولیت بیان می کند که می توان به شرح زیر بیان کرد:

  • آگاهی داشتن و متخصص بودن و داشتن توانایی جسمی
  • اهلیت داشتن
  • امین بودن و حافظ بیت المال و حق مردم بودن
  • تلاش برای رسیدن به هدف

این چنین افرادی نمونه بارز نماینده ای دلسوز و قابل اعتماد هستند که ما باید با بررسی و تحقیق از بین نمایندگان نامزد شده شایسته ترین فردی را که به خصوصیات بیان شده نزدیک تر است انتخاب می نماییم که قرآن هم در آیه ۱۸ سوره زمر می فرماید (الَّذِینَ یَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَیَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولَئِکَ الَّذِینَ هَدَاهُمُ اللَّهُ وَأُولَئکَ هُمْ أُولُو الْأَلْبَابِ ) (آن بندگانی که سخن بشنوند و به نیکوتر آن عمل کنند، آنان هستند که خدا آنها را (به لطف خاص خود) هدایت فرموده و هم آنان به حقیقت خردمندان عالمند )

همچنین مولا علی علیه السلام در نامه ۵۳ نهج البلاغه به مالک می فرماید: کارگزاران دولتى را از میان مردمى باتجربه و با حیا، از خاندان هاى پاکیزه و با تقوى، که در مسلمانى سابقه درخشانى دارند انتخاب کن

حکم شرعی شرکت در انتخابات

تشکیل حکومتی اسلامی و در ادامه حفظ این حکومت از ضروریات است لذا بر اساس این ضرورت حضرت امام رحمه الله علیه و حضرت آیت الله خامنه ای و بعضی از مراجع معتقدند که شرکت در انتخابات از واجبات عینی است و این یک وظیفه شرعی است.

در وصیت نامه سیاسی الهی حضرت امام رحمه الله آمده است: ( وصیت من به ملت شریف آن است که در تمام انتخابات، چه انتخاب رئیس جمهور و چه نمایندگان مجلس شوراى اسلامى و چه انتخاب خبرگان براى تعیین شوراى رهبرى یا رهبر، در صحنه باشند و اشخاصى که انتخاب مى کنند روى ضوابطى باشد که اعتبار مى شود مثلًا در انتخاب خبرگان براى تعیین شوراى رهبرى یا رهبر، توجه کنند که اگر مسامحه نمایند و خبرگان را روى موازین شرعیه و قانون انتخاب نکنند، چه بسا که خساراتى به اسلام و کشور وارد شود که جبران پذیر نباشد. و در این صورت همه در پیشگاه خداوند متعال مسئول مى باشند )

نظر رهبر انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای درباره خصوصیات نامزدها

رهبر معظم انقلاب خصوصیات و معیارهای نامزد اصلح را اینگونه بیان می کنند:

  • تدین
  • تعهد و خوش‌ نامی
  •  وفاداری به انقلاب و ایستادگی در راه آن
  • عزم و اراده و نفوذ ناپذیری در مقابل دشمن و افراد ناصالح
  • دارای برنامه و کفایت لازم
  •  مرعوب نشدن در مقابل دشمنان
  •  ساده ‌زیستی و دوری خود و بستگان از اشرافی گری
  •  مردمی و آشنا به درد مردم، خدمتگزاری
  • اعتقاد واقعی به راه امام راحل (ره)
  •  تقید به مسائل اخلاقی، نظیر: پرهیز از معامله ‌گری، رشوه و توصیه ‌پذیری، توجه به منافع طبقات برخوردار جامعه
  •  تثبیت مواضع عزت‌ آفرین، صحیح، عاقلانه و حکیمانه‌ی انقلاب و نظام
  • پرهیز از اسراف یا هزینه از بیت‌المال یا اموال شبهه ‌ناک در تبلیغات و غیر آن
  • پرهیز از طرح اموری که در اختیار آن‌ها نیست
  • شناخت اولویت‌ها و فوریت‌های نظام و مردم و پرداختن به آن‌ها

ایشان همچنین در مورد انتخابات و شرکت و اهمیت آن فرمودند: علاج دردهای مزمن کشور در انتخابات پرشور و حضور عمومی مردم و انتخاب اصلح و مناسب در انتخابات ریاست جمهوری است.

چرا باید در انتخابات شرکت کنیم؟

انسان موجودی مختار است و دوست دارد سرنوشت خود را انتخاب کند و طبق صریح آیه قرآن تا کسی نخواهد سرنوشت خود را تغییر دهد خداوند هیچ کمکی به آن قوم در جهت تغییر سرنوشتش نمی کند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.