چگونه عادتم را تغییر دهم؟ + صوت

تغییر عادت چگونه می تواند اتفاق بیفتد؟ آیا راهکار موثری برای این کار وجود دارد؟

عادت ها بخش های مهمی از زندگی ما هستند اما همه عادت های ما خوب و موثر نیستند و ناچارا باید حذف شوند و یا تغییر پیدا کنند.

اما تغییر آنها کار راحتی نیست و به فرموده علی علیه السلام که در جلد اول غررالحکم صفحه ۴۰۳ می فرماید: ( لِلعادَهِ عَلى کُلِّ إنسانٍ سُلطانٌ ) عادت ب هر انسانی سلطه دارد. با مطالعه این مقاله و گوش کردن به صوت ها عادت هایتان را تغییر دهید.

سوالات رایج

سوال: چگونه یک عادت را در خودمان تغییر دهیم؟ لطفا نکات تغییر عادت را بیان بفرمایید.

سوال: چگونه چندین عادت را به صورت همزمان تغییر دهیم؟

سوال: چرا برخی نکاتی که روانشناس ها درباره تغییر عادت بیان می کنند با اسلام متفاوت می باشد؟

سوال: بنده اعتیاد به سیگار دارم و روزی حداقل ۵ الی۶ نخ سیگار مصرف میکنم. بارها برای ترک سیگار تلاش کردم ولی موفق نشدم. لطفا بنده را راهنمایی بفرمایید.

سوال: بنده به دیدن فوتبال اعتیاد دارم و روزانه زمان زیادی و صرف دیدن فوتبال می کنم. در حالی که می دانم فوتبال عمر انسان را تلف می کند و ضررهای جانی و مالی بخاطر استرس هایی که به انسان وارد می کند دارد. لطفا بفرمایید چطور فوتبال دیدن را ترک کنم؟

عادت چیست؟

عادت ها بخش مهمی از زندگی هر فردی را تشکیل می دهد. این عادت ها ممکن است عادات خوب و موثری باشند و یا عادات بد و زیان باری باشند.

مثلا هنگامی که دنده ماشین را بدون نگاه کردن عوض می کنیم بر اثر عادت این اتفاق می افتد و عادت موثری است.
آن بخش از عادت هایی که برای زندگی و پیشرفت ما موثر هستند قطعا باید تقویت شوند تا همچنان با آنها مسیر موفقیت را طی نماییم.

اما بیشتر افراد عادات بدی هم همراه عادات خوب  دارند که باعث رنجش خود یا دیگران یا ضرر و زیان به خود و دیگران می شود. اما ترک این عادات و یا تغییر آنها کار ساده و آسانی نیست.

ضرب المثل ( ترک عادت موجب مرض است ) هم اشاره به سختی این کار دارد که البته با یک برنامه منظم و حساب شده این کار آنچنان هم سخت نیست.

در لغت و اصطلاح

عادت در لغت به معنای آیین و رسم و سنت و قاعده است و در اصطلاح به کاری گفته می شود که انجام دادن آن بر اثر تکرار آنقدر دلنشین می شود که ترک آن دشوار می شود.
برای مثال وقتی شب موقع خواب عادت کردید که گوشی خود را چک کنید و وقت طولانی تا خوابیدن را با آن بگذرانید، کنار گذاشتن گوشی هنگام خواب به خاطر عادتی که کرده اید و با آن خو گرفته اید برایتان دشوار است.

تغییر عادت

چگونگی تغییر عادت

برای تغییر دادن عادتی دو نکته طلایی وجود دارد و آن دو نکته این است که باید بخش کوچکی از آن کار را انتخاب کنیم و تا چهل روز آن را انجام دهیم مثلا برای کسی که میخواهد عادت مطالعه کتاب را در خودش درونی کند نمی تواند از روزی یک ساعت شروع کند و ناچارا باید از بخش های کوچک مثلا پنج دقیقه شروع کند و کم کم آن را به یک ساعت برساند.

در قدم بعدی باید این کار را به صورت مستمر انجام دهیم و آن را رها نکنیم. چون وقفه باعث می شود که آن کار را رها کنیم.

ترک چند عادت با هم

برای تغییر یک عادت باید چله بگیریم و در این مدت چهل روزه باید بخش کوچکی را انتخاب و کم کم آن را به زمان بیشتری برسانیم.

اما برای ترک چند عادت با هم باید دوره تغییر عادت را به صورت حرفه ای یاد بگیرید و در دور تغییر عادت شرکت کنید تا بتوانید با هم چند عادت را ترک کنید و یک پشتیبان و ناظر هم باید بر کارهای شما نظارت داشته باشد.

اما کسانی که نمی توانند هزینه کنند و یا وقت کافی برای شرکت در دوره را ندارند حتما باید یک عادت را انتخاب کنند.

عادت و روانشناسان غربی

برای تغییر یک عادتی روانشناسان غربی معتقدند که باید ۶۶ روز کاری را نجام دهید تا بتوانید آن را به صورت عادت درآورید ولی در مکتب اسلام باید این کار در یک چله یا همان ۴۰ روز انجام شود.

شاید سوال پیش بیاید که کدام یک از این دو نظریه درست است؟

این قضیه بستگی به ما دارد تا بخواهیم از کدام روش پیروی کنیم. این دو روش کاملا متفاوت است.

روش غربی بر اساس تجربه و بر اساس تست هایی است که در محیط آزمایشگاهی بر روی روان انسان انجام می دهند.

ولی اسلام بر اساس نفس انسان و روح انسان صحبت می کند و می بینیم که این دو روش چقدر با هم فرق می کنند. اگر چه ممکن است در بعضی جزییات به هم شبیه باشند اما در کلیات کاملا با هم متفاوت هستند.

در ابتدای کار باید مشخص کنید که از کدام یک از این دو روش می خواهید پیروی کنید تا دچار تزلزل و سردرگمی نشوید.

چگونه عادتمان را تغییر دهیم؟

با شرکت در دوره تغییر عادت و به شکل اصولی می توانید این کار را انجام دهید یا بخش کوچکی از یک عادت را انتخاب و چهل روز آن را انجام دهید و کم کم آن را افزایش دهید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.